אנחנו מספקים שירותים של העברת מבנים ניידים וקראוונים השירות שלנו נותן מענה של העברת המבנה בעזרת משאיות מנוף ובמידת הצורך גם ניתוק וחיבור המבנה ואת כל הלוגיסטיקה הנדרשת מסביב.
לפני שתיצרו אתנו קשר קצת מידע מקדים שיכול לחסוך לנו ולכם כמה שאלות.
צרפנו לכם בסוף המאמר שני נספחים:
- תקנות תעבורה להובלת מטען בדרכים
- כל הפרטים על נוהל הובלת מבנים ביהודה ושומרון
מה צריך לדעת לפני שמובילים מבנה נייד \ מכולה \ קראוון
מידות המבנה: בכל הובלה נצטרך להבין את מידות המבנה: אורך, רוחב, גובה. לנתונים אלו יש השפעה ישירה לסוג הרכב שנדרש בשביל לבצע את ההובלה והאם צריך אישורים ותיאומים מול משטרת התנועה לביצוע עבודות אלו.
רצפת המבנה: יש משמעות לסוג הרצפה הקיימת למבנה. עיקר ההשפעה היא על משקל המבנה. בדרך כלל זה או רצפת בטון או רצפת עץ. לעיתים מבנה עם רצפת עץ צריך להניף את המבנה בעזרת רלסים מברזל שהושחלו תחת המבנה.
חוזקת המבנה: היום רוב המבנים נבנים מראש בצורה חזקה עם מסגרות ברזל התומכות את תקרת המבנה והקירות. ישנם מבנים שנדרש לבצע חיזוקים על מנת להעביר אותם.
משקל המבנה: כמה שוקל המבנה זה שאלה שקשה לענות עליה בדרך כלל אחרי שנבין את סוג המבנה נדע אנחנו להעריך את המשקל. כמה שוקל המבנה רלוונטי לשני דברים: סוג המנוף הנדרש על מנת להרים את המבנה. סוג משאית הנדרשת להעביר את המבנה.
ניתוק חלקי מבנה ותשתיות: לפני שנגיע להובלת המבנה צריך להבין באחריות מי העבודה של לנתק את המבנה מתשתיות (חשמל, מים, ביוב, תקשורת) במידה והמבנה בנוי מכמה חלקים שונים חשוב לסגור מראש באחריות מי ניתוק וחיבור חלקי המבנים.
מיקום המנוף ביחס למבנה: המרחק שבו תחנה משאית המנוף מהמבנה זה קריטי. ככל שהמנוף רחוק יותר מהמבנה נצטרך מנוף גדול וחזק יותר. כדאי גם להתייחס להפרעות שיכולות להיות בעת ההנפה: עצים שמפריעים, קווי תקשורת וחשמל וכו'. כל הדברים הנ"ל צריך לוודא גם בשטח ההעמסה וגם בשטח הפריקה.
נתיבי נסיעה: הובלת מבנים וקראוונים דורשת תנאי שטח מסוימים. כדאי לוודא שלאורך כל הדרך אין הפרעות. האידיאל זה לבצע לפני את דרך הנסיעה ולראות שאין משהו שמפריע. נתקלנו כמה וכמה פעמים בנתיבי נסיעה בעייתיים עם מגוון בעיות כגון: עצים, חוטי חשמל, דרכים משובשת, שביל צר, גשרים נמוכים ועוד.
העברת מבנים ניידים – קרוואנים
שירות זה הפך להיות היום דבר שבשגרה. בסביבה מתפתחת שמייצרת מגוון מבנים ניידים למכירה והשכרה.
עלה גם הביקוש בהובלות מנוף למבנים ניידים. כל מבנה נייד ודרך ההובלה שמתאימה לו בהתאמה כמובן לתנאי השטח.
העברת קראון אמריקאי
קראונים ישנים יחסית שנבנו עד שנות 2000 בדרך כלל הקראוון בנוי על רלסים מברזל ורצפת עץ. קירות הקראוון עשויים עץ וצמנבורד. קרוואנים אלו נמכרים בזול יחסית ולעיתים נדרש לחזק אותם לפני ההובלת מנוף.
הובלת קראוון מפאנל
קראוונים אלו בדרך כלל במצב מצוין וקלים יחסית להעברה. הקראוון בנוי עם רצפת בטון ויש קונסטרוקציית ברזל שתומכת את הפאנל המבודד.
הובלת קראווילה
קראווילה זה בדרך מבנה שבנוי מחיבור של שני מבנים ניידים יחד. בשביל להעביר אותם צריך לבצע קודם ניתוק של חלקי המבנה ואז להעביר אותם בנפרד.
הובלת מבנה נייד שבנוי מכמה חלקים
ישנם הרבה מבנים שנבנו מבנייה קלה וניתן להעביר אותם במידת הצורך. המבנה נבנה מראש בחתיכות שמיועדות להובלה על גבי משאית. בדרך כלל מידות אורך של חלק לא יעלו על 12 מטר והרוחב לא יותר מ3.5 מטר. כמובן שלפרויקט כזה צריך להיערך בהתאם ולבצע את כל הניתוקים מראש ולהתכונן לקראת יום ההובלה.
הובלת קרון רכבת
יש בארץ כמה עשרות קרונות רכבת שהפכו אותם למבנה מגורים. קרונות אלו צריכים חיזוק לפני העברה בדרך כלל. הרצפה חזקה אבל הקירות והתקרה צריכות קצת חיזוקים.
הובלת מכולות משרדיות
מכולות נועדו להובלה ימית בעיקר בשנים האחרונות נעשה שימוש נרחב במכולות שנפסלו להובלה ימית. מכולה היא בסיס מעולה למבנה נייד וניתן להעביר אותו בקלות יחסת. המכולה בעלת שילדה מברזל ומחזיקה לאורך הרבה שנים. מה שטוב במכולה שהיא לא גדולה ברוחב וניתן להעביר אותה על גבי משאית ללא תיאום משטרתי וליווי.
הובלת צימר מעץ
צימר לרוב בנוי באמת מעץ. במידה וגם הרצפה עשויה מעץ צריך לוודא שהרצפה חזקה מספיק להובלה. יש צימרים שנבנו עם גג משולש גבוהה יחסית כדאי לוודא שגובה המבנה לא מהווה בעיה.
הובלת מיגוניות בטון
ישנם מבנים מבטון שנועדו להגנה בשעת חירום. מבנים אלו כבדים במיוחד ודורשים מנופים לציוד כבד.
הובלת מבנים ניידים ביהודה ושומרון
הובלת מבנים ביו"ש דורשת אישור ותיאום מול המנהל האזרחי שהוא הממונה הבלעדי באזורים אלו. ישנו תהליך שצריך לעבור על מנת לקבל אישור מהם וההובלה אמורה להתבצע רק לאחר אישור בכתב שלהם ותיאום ההובלה.
לחץ כאן להורדת נוהל הובלת מבנים באיו"ש
אכיפה במקרה של הובלת מבנה נייד באיו"ש ללא אישור
במידה ונתפסה המשאית והמבנה בדרכים לאחר שההובלה בוצעה ללא תיאום. יכולים פקחי המנהל האזרחי להחרים את המשאית והמבנה לתקופה זמן. על מנת לשחרר את המשאית והמבנה יידרש לשלם קנס עבור העבירה שנעשתה ועבור ימי האחסנה של המבנה והמשאית. במידה ופקחי המנהל השתמשו בשירות חיצוני של מנוף או גרירה לטובת ההחרמה תחויבו גם על הוצאות אלו.
מגרש ההחרמות נמצא בבית אל. על מנת להוציא את המבנה מהחרמה תצטרכו לדווח לאן אתם מוצאים את המבנה. בודדים המקרים שבהם החזיקו אנשים המנהל במשאית שהוחרמה להרבה זמן בדרך כלל שוחררה המשאית תוך כמה ימים. על המבנה עצמו הם עושים קצת יותר שרירים.
במידה והצלחתם להוריד את המבנה בחשאי, יכולים אנשי המנהל תוך 30 יום לבוא ולהחרים את המבנה על בסיס תקנה בחוק שינוע יבילים בלתי חוקי. במידה ועברו 30 יום החוק דורש מהם לתת צו פינוי\הריסה
הובלת מבנים ניידים עם חברה מקומית
במידה ורוצים להעביר מבנים ליהודה ושומרון כדאי לבחור חברת הובלות שמכירה את השטח ויודעת לנווט בין הטיפות. אנחנו נעזרים גם בחברות מקימות ומפעילי מנוף מקומיים כמו חברת מנופי גוש עציון . החברה נותנת לנו שירות בכל איזור גוש עציון והר חברון.
מחיר הובלת מבנה נייד
הובלת מבנה נייד מתחילה ב1500 ש"ח ויכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים. המחיר משתנה בהתאם לגורמים שכתובים בתחילת המאמר.
כמה עולה הובלה של קראוון?
מחיר הובלת קראוון סטנדרטי בין 4,000-7,000 ש"ח.
העברת מבנים ניידים עם מוברס
מוזמנים להתקשר אלינו לקבלת הצעת מחיר להעברת מבנים ניידים נשמח לתת לכם שירות ויעוץ צרו אתנו קשר.
תקנות התעבורה: "הובלת מטען ברכב"
- (א) לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו ובעל רכב או מי שהשליטה עליו לא יניח ולא ירשה להוביל מטען ברכב או עליו אלא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר —
(1) המטען אינו חורג —
(א) מחוץ לדפנות הצדדים ואינו גורם להרחבתם, ובאין דפנות לרכב — מחוץ לצדי הקרקעית המיועדת למטען, ובאין קרקעית — מחוץ לרוחב הכולל של הרכב;
(ב) יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי והאחורי של הרכב כפי שקבעם יצרן הרכב, ובלבד שבמטען שאורכו חורג עד מטר אחד מן החלק הקדמי או האחורי של הרכב — יהיה המטען יחידת אורך אחת ואם היו שתי יחידות לא יפחת אורך כל אחת מהן מ-6 מטרים.
(2) המטען מסודר באופן —
(א) שגבהו מפני הדרך ועד הנקודה הגבוהה ביותר של המטען אינו עולה על —
- 2.50 מטר — ברכב שמשקלו הכולל המותר עד 1500 ק"ג;
- 3.00 מטר — ברכב שמשקלו הכולל המותר מ-1501 ק"ג עד 3500 ק"ג;
- 3.50 מטר — ברכב שמשקלו הכולל המותר מ-3501 ק"ג עד 8000 ק"ג;
- 4.00 מטר — ברכב שמשקלו הכולל המותר מעל 8000 ק"ג;
(ב) שהמטען או מכסהו לא יחסום ולא יגביל את שדה ראייתו של הנוהג ברכב מלפניו ולצדדיו, לא יסתיר מעיני הנהג את מראות התשקיף, למעט כאשר הרכב שמוביל את המטען מלווה כל העת על ידי רכב אחר, ולא יחסום את הכניסה לתא הנהג והיציאה ממנו;
(ג) שהמטען או מכסהו לא יסתיר מעיני עוברי דרך אחרים את הפנסים, לוחיות-הזיהוי, מחווני הכיוון או המחזירורים של כלי הרכב; וכל סימון אחר למטרת בטיחות;
(3) חלוקת המשקל של המטען של הרכב וסידורו מאפשרים הובלת המטען בבטיחות וביציבות;
(4) המטען, מכסהו ומכסה הרכב, מחוזקים היטב באופן שלא יישמטו ולא יתרופפו עקב הנסיעה או מחמת הרוח;
(5) המשקל הכולל של הרכב והמטען המובל בו לא יעלו על המשקל הכולל המותר ועל המטען המורשה לפי רשיון הרכב; והעומס על הסרנים לא יעלה על העומס המרבי שנקבע לפי תקנות אלה או בידי יצרן הרכב, לפי הנמוך יותר;
(6) גובה המטען בתפזורת אינו עולה על גובה דפנות הארגז של הרכב לרבות הסולמות שהותקנו כדין ברכב והמטען מכוסה בכיסוי מתאים שיש בו כדי לקיים את הוראות חלק זה.
(ב) כלי רכב המחוברים זה לזה והמובילים מטען שמחמת ארכו אין אפשרות להובילו בכלי רכב אחד ומפאת צורתו אינו ניתן לחלוקה, רואים אותם לעניין תקנה זו כרכב אחד.
(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר להוביל ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר 15,000 ק"ג ויותר מטען רחב חורג כמפורט להלן:
(1) היה רוחב המטען מעל 2.50 מטר ועד 3.40 מטר, יוצב שלט לפני הרכב ומאחוריו בו המילים "זהירות — מטען רחב", ובלבד שהמטען מהווה יחידה אחת ואינו חורג יותר מ-45 ס"מ מעבר לדפנות הרכב מכל צד ובזמן תאורה יותקנו בנקודות הקיצוניות של המטען מלפנים ומאחור פנסי רוחב כאמור בתקנה 340 ובצדי המטען תאורה היקפית כמשמעותה בתקנת משנה (ז);
(2) עלה רוחב המטען על 3.40 מטר יותקנו שלטים ותאורה כאמור בפסקה (1), ובלבד שהרכב ילווה בכל עת על ידי רכב אחד לפחות שיסע מאחוריו בכביש חד-סטרי ומלפניו בכביש דו-סטרי;
(3) עלה רוחב המטען על 3.40 מטר — לא יובילו אדם ברכב אלא אם קיבל היתר לכך מאת קצין משטרה ובהתאם לתנאי ההיתר.
(ד) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר להוביל ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 15,000 ק"ג מטען שהוא יחידה אחת שאינה ניתנת לחלוקה, או שהוא מכולה המשמשת להובלה ימית והוא חורג בגובה, כמפורט להלן:
(1) עד 4.80 מטר — בכפוף להוראות התמרורים ולמעט בדרכים ובקטעי דרכים שהודיע עליהם המפקח על התעבורה ברשומות;
(2) עלה גובה המטען על 4.80 מטר — לא יובילו אדם ברכב אלא אם כן קיבל היתר לכך מאת קצין משטרה ובהתאם לתנאי ההיתר; בתקנת משנה זו, "גובה מטען" —גובה הנמדד מפני הדרך עד לנקודה הגבוהה ביותר של המטען או של הרכב.
(ה) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר להוביל ברכב מסחרי מטען שאורכו עולה על אורך הרכב כמפורט להלן:
(1) המטען אינו חורג יותר משליש אורכו של משטח ההטענה ובלבד שהמטען מהווה יחידת אורך אחת וחלוקת העומס על הסרנים תהיה לפי תקנות אלה;
(2) ברכב שאורכו יחד עם המטען החורג עד 20 מטרים — כאמור בפסקה (1) ובתנאי שהרכב יסומן בשלטים לפני הרכב ומאחוריו ובהם המלים "זהירות מטען ארוך" והותקנו ברכב מחזירורים כאמור בתקנה 345(ג) שיותקנו בקצוות המטען מאחור, אם המטען חורג מאחורי הרכב ומלפנים אם המטען חורג מלפני הרכב; עלה אורך המטען החורג על מטר אחד יותקנו שני מחזירורים כאמור;
(3) עלה אורכו של הרכב יחד עם המטען החורג על 20 מטרים לא יוביל בו אדם את המטען החורג אלא אם קיבל היתר לכך מאת קצין המשטרה ובהתאם לתנאי ההיתר.
(ו) נדרש רכב ליווי לפי הוראות תקנה זו, יותקן בו שלט מלפניו ומאחוריו ובו המלים "זהירות — מטען חורג" והנוהג ברכב הליווי ייסע במרחק המאפשר לו קשר עין עם הרכב המוביל את המטען החורג.
(ז) בתקנה זו —
"תאורה היקפית" — מערכת תאורה על ידי פנסים מסביב למטען החורג שיהיו מחוברים זה לזה במרחק שלא יעלה על 100 ס"מ ואורם צהוב ושייראו במזג אויר נאה למרחק של 150 מטרים לפחות;
"קצין משטרה" — ראש לשכת התנועה או מי שהוא הסמיכו וכן קצין משטרה צבאית ראשי או מי שהוא הסמיכו לגבי רכב של צבא-הגנה לישראל;
"שלט" — שלט מהסוג האמור בחלק ג' בתוספת השנייה .